Presentació del llibre "La Semana Trágica: Barcelona en llamas, la revuelta popular y la Escuela Moderna", a càrrec de l ’ autora de Dolors Marín

Dolors Marín recupera en el seu darrer treball la revolució que sacsejà Barcelona el 1909 i les circumstàncies al voltant de l ’ execució de Francesc Ferrer i Guàrdia, pedagog llibertari i creador de l ’ Escola Moderna.


L ’ origen de la revolta el trobem en la vaga general del juliol de 1909 per impedir que els reservistes embarquessin cap a la guerra al Marroc, fet que propicià un seguit de revoltes a Barcelona i altres poblacions en les que es cremaren esglèsies, escoles i convents. La revolta va representar una confrontació a peu de carrer de dues formes d ’ entendre la vida, el treball, la ciència i les relacions interpersonals, visibilitzant el descontentament social i noves formes d ’ organització com ara centres obrers, escoles i cooperatives.

La publicació d ’ aquest llibre coincideix amb les cel·lebracions del centenari d ’ aquest capítol de la cultura llibertària catalana i de l ’ organització de grups d ’ afinitat anarquista.

1909-2009, centenari de la Revolució a Barcelona i de l ’ assassinat de Ferrer i Guàrdia.

Organitzen: La Ciutat Invisible i Col·lectiu Negres Tempestes

CGT Catalunya

<:info_portfolio:>

Documentos adjuntos