cabecera  

- Memoria Libertaria

noticias memoria


llama
MEMORIA LIBERTARIA
L´exposició ´La Revolució Llibertària´ evoca el curt estiu de l´anarquia del 1936
La Casa de Cultura de Girona inaugura una mostra itinerant realitzada per la CGT

La Casa de Cultura de Girona va inaugurar ahir l’exposició itinerant La Revolució Llibertària, realitzada pel sindicat CGT (Confederació General del Treball) amb motiu del 70è aniversari del 19 de juliol de 1936. L’exposició, visitable només fins diumenge, aporta imatge i documentació de l’època amb el propòsit de donar a conèixer a les noves generacions alguns dels fets excepcionals que van viure els seus avis, i alhora recordar, a manera d’homenatge, aquestes persones que van lluitar per uns ideals aquell conegut com a "curt estiu de l’anarquia". L’endemà del cop d’estat feixista de 1936 va esclatar a Catalunya un procés revolucionari que va arribar a concretar-se en un nou ordre social, autogestionari, organitzat de baix a dalt, i que aquesta exposició explica a través de 26 panells i un muntatge audiovisual.


.

Segons els responsables de la mostra, "els treballadors per primera vegada van viure tot allò que havien somniat, experimentant la llibertat, la solidaritat humana, el suport mutu i la igualtat entre homes i dones. Dècades de cultura llibertària i d’ensenyament racionalista, a través dels ateneus i els sindicats, van fer possible la preparació intel·lectual del poble".

La mostra es va inaugurar el novembre de 2007 a Barcelona i, després de recórrer un munt de poblacions, arriba ara a Girona.

A banda de l’acte inaugural d’ahir al vespre, a càrrec de Bruno Baltueña i Mariona Parra, l’exposició s’acompanya d’un programa d’actes com el que tindrà lloc avui (vuit del vespre) a la mateixa Casa de Cultura : el col·loqui-projecció Les milícies confederals, a càrrec d’Àngels Rodríguez, historiadora i membre de la Fundació Salvador Seguí. Divendrers (també a les vuit, Centre Social La Màquia), es visionarà el documental Vivir la Utopía, presentat i comentat per Joan Gamero, Mariona Roca i Francesc Rios, responsables de producció del film.

http://www.diaridegirona.cat

 

 

pie