cabecera  

- Memoria Libertaria

noticias memoria


llama
57. Girona

L´exposició ´La Revolució Llibertària´ evoca el curt estiu de l´anarquia del 1936
La Casa de Cultura de Girona inaugura una mostra itinerant realitzada per la CGT

La Casa de Cultura de Girona va inaugurar ahir l’exposició itinerant La Revolució Llibertària, realitzada pel sindicat CGT (Confederació General del Treball) amb motiu del 70è aniversari del 19 de juliol de 1936. L’exposició, visitable només fins diumenge, aporta imatge i documentació de l’època amb el propòsit de donar a conèixer a les noves generacions alguns dels fets excepcionals que van viure els seus avis, i alhora recordar, a manera d’homenatge, aquestes persones que van lluitar per uns ideals aquell conegut com a "curt estiu de l’anarquia". L’endemà del cop d’estat feixista de 1936 va esclatar a Catalunya un procés revolucionari que va arribar a concretar-se en un nou ordre social, autogestionari, organitzat de baix a dalt, i que aquesta exposició explica a través de 26 panells i un muntatge audiovisual.

:: ir a la noticia


Exposició. “La Revolució Llibertària” Del 25 al 30 de Març a la sala Domènech Fita de la Casa de Cultura de Girona


Dimarts, 25 de Març. 20 hs. Inauguració i presentació , amb la presència de Bruno Valtueña i Mariona Parra, secretari general i secretària d´Acció Social de.la C.G.T. de Catalunya

:: ir a la noticia


Programa de l´exposició LA REVOLUCIÓ LLIBERTÀRIA A GIRONA
Del 25 al 30 de Març a la sala Domènech Fita de la Casa de Cultura de Girona, C/ Àlvarez de Castro (davant l´antic hospital Sta Caterina)

Programa dels actes que acompanyen l´exposició
- Exposició "La Revolució Llibertària". en commemoració del 70è aniversari del 19 de juliol del 1936 ´Dimarts 25 de Març a les 8 del vespre a la sala Domènech Fita de la Casa de Cultura de Girona :
- Inauguració i presentació : amb la presència de Bruno Valtueña, secretari general de la CGT de Catalunya i Mariona Parra, secretària d´Acció Social del ctè. confederal de la CGT de Catalunya.
- Projecció del documental que acompanya l´exposició.

:: ir a la noticiapie